Krijtbordenservice
 

Kalligrafie

moderne kalligrafie krijtbordenservice

Ik heb pas geleden een cursus moderne kalligrafie gedaan. Dat stond al heel lag op mijn verlanglijstje dus nu moest het er een keer van komen.

Modern in moderne kalligrafie wil zeggen dat er geen goede of foute letters zijn en dat er verschillende stijlen (handschriften) mogelijk zijn. Je kunt dus variëren. Je ziet ook veel brushlettering op pinterest en andere social media. Dat is ook een vorm van moderne kalligrafie, maar dan met een penseel of een brushstift.

Moderne kalligrafie is anders dan het traditionele copperplate, dat is een klassieke handschrift met strakke regelmatige letters en veel krullen. Elke letter moet er hetzelfde uitzien. Die kunnen ook in een handschrift van moderne kalligrafie, maar dat hoeft niet. Ik ben nu bezig met een krullerige stijl, die wil ik eerst goed kunnen voordat ik aan een andere stijl begin.

Bij beide soorten kalligrafie wordt er met een puntpen geschreven die steeds in de inkt gedoopt wordt. Ik hou erg van handgeschreven zowel op het krijtbord als op papier. Momenteel ben ik dus heel veel aan het kalligraferen. Het is zo elegant en chique, heel anders dan stoere grote krijtborden. 

 Terug
Geplaatst: 02-03-2018 15:19:59

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

NIEUWSBRIEF.png