Krijtbordenservice
 
krijtjes of krijtstiften?

Krijtjes of krijtstiften?

Dat ligt aan het soort krijtbord. Er zijn twee soorten:

Kunststof krijtborden
De meest gebruikte krijtborden – zeker in de horeca - zijn van kunststof gemaakt. De oppervlakte is glad en glanzend. Ze worden beschreven met krijtstift. Daarmee kun je strakke lijnen tekenen en heel duidelijk schrijven.
Schoonmaken
De krijtstift is makkelijk weer uit te vegen met een natte doek. Dat maakt de krijtborden heel geschikt voor wisselende boodschappen. Ik krijg vaak vragen over een zwarte afdruk die na uitvegen achterblijft op het vlak. Als dit een zwarte afdruk is kun je die negeren. Als je er gewoon weer overheen schrijft, zie je die zwarte afdruk niet meer. Het nieuwe schrift zal ook weer een zwarte afdruk achterlaten waar je later weer overheen kunt schrijven.
Als het echt de krijtstift is die niet goed te verwijderen is, kun je dit verwijderen met een reinigingsspray. Deze zijn te koop bij de groothandels voor bedrijven. Bij echt hardnekkige vlekken kun je voorzichtig schuren met een schuurmiddel (maar niet met de schuurspons). Het pvc is zo hard dat het daar niet van beschadigt. Gekleurde krijtstiften zijn moeilijker te verwijderen dan witte krijtstiften.

Krijtbordverf
Het andere krijtbordsoort is gemaakt met krijtbordverf. Hier kun je alleen met schoolkrijtjes op tekenen.
Je kunt geen krijtstift gebruiken op krijtbordverf, tenzij je het juist wilt bewaren. Als je iets anders wilt, zul je de oppervlakte opnieuw moeten verven met schoolbordverf.
Als je een wand schildert met schoolbordverf met de bedoeling om daar een permanente tekening op te maken, voldoet een goedkope schoolbordverf prima. Het hoeft niet eens schoolbordverf te zijn. Krijtstiften pakken goed op bijna elke oppervlakte.
Als je een krijtbord bij mij bestelt krijg je een krijtbord met schoolbordverf. Ik teken met krijtstiften. Ik maak dus permanente krijtborden.

 
krijtbord wildkaart

Wat zal ik eens tekenen?

Een beeld kan soms meer zeggen dan duizend woorden. Een sfeerbord is niet alleen decoratief, maar geeft de sfeer van een winkel of restaurant weer. Nog een voordeel is dat je je niet hoeft vast te leggen met producten, gerechten of prijzen. Bij een restaurant op de Veluwe kan een natuurtekening mooi zijn, bij een woonwinkel kunnen decoratieve elementen zoals bloemen en dromenvangers, bij een kookwinkel een aantal kruiden, bij een kapper haardrogers, kammen, scharen. Kies het meest decoratieve element waarmee je bedrijf geassocieerd wordt. Deze sfeerborden worden direct begrepen door de klant.

 
menu krijtbord

Past het hele menu op een krijtbord?

Het past altijd, want je kunt altijd kleiner schrijven. Om rechte lijnen te krijgen maak je met behangtape recht kolommen voor de gerechten en de prijzen.
Het beste gebruik je een uitwisbaar krijtbord, omdat de gerechten en prijzen van tijd tot tijd veranderen.

Je kunt verschillende vakken maken zodat de kijker snel de verschillen kan vinden tussen koffie en wijn, of hoofdgerechten en desserts.

Als het menu al in nette kolommen op het krijtbord staat, is het ook makkelijker om netjes te wijzigen.

 

Wat schrijf ik op het stoepbord?

duidelijk stoepbord

Een aantrekkelijk stoepbord lokt gasten naar binnen. In plaats van te wachten tot de mensen binnenkomen kun je ze buiten al aanspreken.

Kort en krachtig
Maak je boodschap kort en krachtig zijn, want voorbijgangers lopen en fietsen snel. De mededeling moet daarom in één oogopslag te lezen en te begrijpen zijn. Schrijf in duidelijke letters. Gebruik een brede stift.

Wissel af
Probeer veel af te wisselen, dat houdt de vaste voorbijgangers geboeid. Een vaste mededeling zoals Welkom of Geopend kun je wel langer laten staan.
Wees actueel
Laat daarom merken dat het krijtbord actueel is door iets over het weer, een feestdag of een tijdelijke aanbieding te schrijven.
Humor
Gebruik humor. Als mensen glimlachen ben je altijd in je voordeel.
Regen
Een stoepkrijtbord loopt uit bij langdurige regen. Het kan wel helpen om het krijtbord de avond van te voren te tekenen zodat de krijt goed kan drogen. Haal een verregend krijtbord naar binnen, want dat staat onverzorgd en is dus geen reclame.

Interessant? Lees ook mijn ebook voor nog veel meer tips & tricks.

cover foto.png

Lees mijn gratis ebook:
MEER OMZET MET KRIJTBORDEN
6 belangrijke tips voor slim gebruik van krijtborden