Krijtbordenservice
 
krijtjes of krijtstiften?

Krijtjes of krijtstiften?

Dat ligt aan het soort krijtbord. Er zijn twee soorten:

Kunststof krijtborden
De meest gebruikte krijtborden – zeker in de horeca - zijn van kunststof gemaakt. De oppervlakte is glad en glanzend. Ze worden beschreven met krijtstift. Daarmee kun je strakke lijnen tekenen en heel duidelijk schrijven.

Krijtbordverf
Het andere krijtbordsoort is gemaakt met krijtbordverf. Hier kun je alleen met schoolkrijtjes op tekenen.
Je kunt geen krijtstift gebruiken op krijtbordverf, tenzij je het juist wilt bewaren. Als je iets anders wilt, zul je de oppervlakte opnieuw moeten verven met schoolbordverf.
Als je een wand schildert met schoolbordverf met de bedoeling om daar een permanente tekening op te maken, voldoet een goedkope schoolbordverf prima. Het hoeft niet eens schoolbordverf te zijn. Krijtstiften pakken goed op bijna elke oppervlakte.
Als je een krijtbord bij mij bestelt krijg je een krijtbord met schoolbordverf. Ik teken met krijtstiften. Ik maak dus permanente krijtborden.

 

 
krijtbord schoonmaken

Hoe maak ik een krijtbord schoon?

Krijtstift is goed te verwijderen met de witte kant van een rose/wit sponsje (o.a. verkrijgbaar bij de Action). Dat maakt de krijtborden heel geschikt voor wisselende boodschappen. Ik krijg vaak vragen over een zwarte afdruk die na uitvegen achterblijft op het vlak. Als dit een zwarte afdruk is kun je die negeren. Als je er gewoon weer overheen schrijft, zie je die zwarte afdruk niet meer. Het nieuwe schrift zal ook weer een zwarte afdruk achterlaten waar je later weer overheen kunt schrijven. Gekleurde krijtstiften zijn moeilijker te verwijderen dan witte krijtstiften.

 

 
menu krijtbord

Past het hele menu op een krijtbord?

Het past altijd, want je kunt altijd kleiner schrijven. Maar het moet ook leesbaar blijven natuurlijk.
Om rechte lijnen te krijgen maak je met behangtape rechte kolommen voor de gerechten en de prijzen.
Het beste gebruik je een uitwisbaar krijtbord, omdat de gerechten en prijzen van tijd tot tijd veranderen.

Je kunt verschillende vakken maken zodat de kijker snel de verschillen kan vinden tussen koffie en wijn, of hoofdgerechten en desserts.

Als het menu al in nette kolommen op het krijtbord staat, is het ook makkelijker om netjes te wijzigen.

 

Wat schrijf ik op het stoepbord?

duidelijk stoepbord

Een aantrekkelijk stoepbord lokt gasten naar binnen. In plaats van te wachten tot de mensen binnenkomen kun je ze buiten al aanspreken.

Kort en krachtig
Maak je boodschap kort en krachtig zijn, want voorbijgangers lopen en fietsen snel. De mededeling moet daarom in één oogopslag te lezen en te begrijpen zijn. Schrijf in duidelijke letters. Gebruik een brede stift.
Wissel af
Probeer veel af te wisselen, dat houdt de vaste voorbijgangers geboeid. Een vaste mededeling zoals Welkom of Geopend kun je wel langer laten staan. 
Wees actueel
Laat daarom merken dat het krijtbord actueel is door iets over het weer, een feestdag of een tijdelijke aanbieding te schrijven. 
Humor
Gebruik humor. Als mensen glimlachen ben je altijd in je voordeel.
Regen
Gebruik watervaste krijtstiften voor een stoepkrijtbord, dan kan het prima tegen een regenbui. Is een krijtbord toch verregend, haal het dan naar binnen want zo'n bord staat onverzorgd en is dus geen reclame.

Meer leren? Boek een workshop voor jou en je personeel.