Krijtbordenservice
 
krijtjes of krijtstiften?

Krijtjes of krijtstiften?

Dat ligt aan het soort krijtbord. Er zijn twee soorten:

Kunststof krijtborden
De meest gebruikte krijtborden – zeker in de horeca - zijn van kunststof gemaakt. De oppervlakte is glad en glanzend. Ze worden beschreven met krijtstift. Daarmee kun je strakke lijnen tekenen en heel duidelijk schrijven.
Schoonmaken
De krijtstift is makkelijk weer uit te vegen met een natte doek. Dat maakt de krijtborden heel geschikt voor wisselende boodschappen. Ik krijg vaak vragen over een zwarte afdruk die na uitvegen achterblijft op het vlak. Als dit een zwarte afdruk is kun je die negeren. Als je er gewoon weer overheen schrijft, zie je die zwarte afdruk niet meer. Het nieuwe schrift zal ook weer een zwarte afdruk achterlaten waar je later weer overheen kunt schrijven.
Als het echt de witte krijt is die niet goed te verwijderen is kun je dit verwijderen met een reinigingsspray. Deze zijn te koop bij de groothandels voor bedrijven. Bij echt hardnekkige vlekken kun je voorzichtig schuren met een schuurmiddel. Het pvc is zo hard dat het daar niet van beschadigt.

Krijtbordverf
Het andere krijtbordsoort is gemaakt met krijtbordverf. Hier kun je alleen met schoolkrijtjes op tekenen.
Je kunt geen krijtstift gebruiken op krijtbordverf, tenzij je het juist wilt bewaren. Als je iets anders wilt, zul je de oppervlakte opnieuw moeten verven met schoolbordverf.
Als je een wand schildert met schoolbordverf met de bedoeling om daar een permanente tekening op te maken, voldoet een goedkope schoolbordverf prima. Het hoeft niet eens schoolbordverf te zijn. Krijtstift pakt goed op bijna elke oppervlakte.
Als je een krijtbord bij mij bestelt krijg je een krijtbord met schoolbordverf. Ik teken met krijtstiften. Ik maak dus permanente krijtborden.

 
krijtbord wildkaart

Wat kan ik laten tekenen?

Een beeld kan soms meer zeggen dan duizend woorden. Een sfeerbord is niet alleen decoratief, maar geeft de sfeer van een winkel of restaurant weer. Nog een voordeel is dat je je niet hoeft vast te leggen met producten, gerechten of prijzen. Bij een restaurant op de Veluwe kan een natuurtekening mooi zijn, bij een woonwinkel kunnen decoratieve elementen zoals bloemen en dromenvangers, bij een kookwinkel een aantal kruiden, bij een kapper haardrogers, kammen, scharen. Kies het meest decoratieve element waarmee je bedrijf geassocieerd wordt. Deze sfeerborden worden direct begrepen door de klant.

Natuurlijk denk ik graag met je mee over de ilustraties.

 
krijtbord menu

Past het hele menu op een krijtbord?

Het past altijd, want ik kan altijd kleiner schrijven.
Maar de vraag is of dat echt nuttig is. Het hele menu op een krijtbord is alleen handig als er geen papieren menukaart is en de gast zijn keuze maakt aan de balie, zoals bij een snackbar.
Het nadeel van het menu op een krijtbord is dat de gerechten en prijzen van tijd tot tijd veranderen. Een papieren menukaart is veel makkelijker aan te passen dan een krijtbord.
Gasten zullen moeilijker een keuze kunnen maken omdat ze gaan zoeken naar de verschillen tussen papier en krijtbord.

Misschien is een illustratie een beter alternatief.

En als ik toch het hele menu op het krijtbord wil?
Als je toch het menu op het krijtbord wilt, kun je het beste een kunststof krijtbord nemen zodat je later weer wijzigingen kunt aanbrengen. Als alles er al in nette kolommen op het krijtbord staat, is het ook makkelijker om netjes te wijzigen.

 

Wat schrijf ik op het stoepbord?

duidelijk stoepbord

Een aantrekkelijk stoepbord lokt gasten naar binnen. In plaats van te wachten tot de mensen binnenkomen kun je ze buiten al aanspreken.

Kort en krachtig
Maak je booschap kort en krachtig zijn, want voorbijgangers lopen en fietsen snel. De mededeling moet daarom in één oogopslag te lezen en te begrijpen zijn. Schrijf in duidelijke (=vette) letters.
Wissel af
Probeer veel af te wisselen, dat houdt de vaste voorbijgangers geboeid. Een vaste mededeling zoals Welkom of Geopend kun je wel langer laten staan.
Wees actueel
Laat daarom merken dat het krijtbord actueel is door iets over het weer, een feestdag of een tijdelijke aanbieding te schrijven.
Humor
Gebruik humor. Als mensen glimlachen ben je altijd in je voordeel.
Regen
Een stoepkrijtbord loopt uit bij langdurige regen. Een goede oplossing heb ik hier helaas nog niet voor gevonden. Het kan wel helpen om het krijtbord de avond van te voren te tekenen zodat de krijt goed kan drogen. Haal een verregend krijtbord naar binnen, want dat staat onverzorgd en is dus geen reclame.

Andere vraag? Stel hem hier.

cover foto.png

Lees mijn gratis ebook:
MEER OMZET MET KRIJTBORDEN
6 belangrijke tips voor slim gebruik van krijtborden