Krijtbordenservice
 

Krijtborden watervast maken

Heb je een mooi krijtbord gemaakt met krijtstift of schoolkrijt waar je heel blij mee bent? Dan wil je het natuurlijk graag bewaren. Of het krijtbord nou gemaakt is met schoolkrijt of krijtstift, het is niet altijd bestand tegen water, zonneschijn of veegvingers. Hoe los je dat op?

 

Fixeerspray

Je kunt een krijtbord fixeren met een fixeerspray die gebruikt wordt om schilderijen van acrylverf te fixeren. Kies een matte spray. Twee dunne laagjes zijn beter dan één dikke laag. De spray is zo fijn dat je er niets van kunt zien op het krijtbord, maar zal niet uitlopen bij vocht en regen, niet verbleken bij zonneschijn en is bestand tegen veegvingers.

Als ik een krijtbord teken voor een winkel of restaurant, dan is dat met de bedoeling om het krijtbord voor langere tijd te bewaren. Ik teken – tegen de regels in – met krijtstiften op schoolbordverf. De schoolbordverf trekt in de verf en daarom is het krijtbord niet meer uit te vegen. Maar ik fixeer het achteraf ook nog altijd zodat ik zeker weet dat het langere tijd mooi blijft.

 Terug
Geplaatst: 10-09-2019 19:23:59

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Naamloos-1.jpg