Krijtbordenservice
 
krijtbord beschermen tegen regen

Krijtborden bewaren en beschermen

Heb je een mooi krijtbord gemaakt met krijtstift of schoolkrijt waar je heel blij mee bent? Dan wil je het natuurlijk graag bewaren.

Of het krijtbord nou gemaakt is met schoolkrijt of krijtstift op een horecabord, het is niet bestand tegen water, zonneschijn of veegvingers.

Hoe los je dat op?

 
krijtborden beschermen tegen regen

Fixeerspray

Als je een krijtbordtekening hebt gemaakt met schoolkrijt of krijtstiften wil je dit misschien graag voor langere tijd bewaren.

De kleuren van een krijtbord kunnen vervagen door het UV-licht van zonneschijn of door vegende vingers van gasten die willen zien of de tekening echt is.

Als het krijtbord buiten staat kan regen je krijtbordkunst wegspoelen.
Als je een krijtbordtekening langer wil bewaren en beschermen kun je het fixeren met een fixeerspray. Je kunt een krijtbord fixeren met een fixeerspray die gebruikt wordt om schilderijen van acrylverf te fixeren.

Kies een matte spray. Twee dunne laagjes zijn beter dan één dikke laag. De spray is zo fijn dat je er niets van kunt zien op het krijtbord, maar zal niet uitlopen bij vocht en regen, niet verbleken bij zonneschijn en is bestand tegen veegvingers.

Breng meerdere dunne lagen aan in ronde bewegingen behaal je het beste resultaat. Hou minimaal 25 cm afstand, dan zie je niets van de spray op het krijtbord.

Matte fixeerspray koop je bij een onlinewinkel voor kunstenaarsbenodigdheden of bij bijvoorbeeld bol.com.

Als ik een krijtbord teken voor een winkel of restaurant, dan is dat met de bedoeling om het krijtbord voor langere tijd te bewaren. Ik teken met krijtstiften op schoolbordverf. De schoolbordverf trekt in de verf en daarom is het krijtbord niet meer uit te vegen. Maar ik fixeer het achteraf ook nog altijd zodat ik zeker weet dat het langere tijd mooi blijft.

Krijtborden die je bij mij bestelt, zijn ook altijd al gefixeerd en kunnen binnen en buiten opgehangen worden.

Meer tips en tricks? Download het gratis ebook: Meer omzet met krijtborden

 Terug
Geplaatst: 10-09-2019 19:23:59

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier