Krijtbordenservice

Vier verrassende tips voor het schrijven met schoolkrijt

foto 1.JPG

Het is leuk (ik vind het fantastisch, maar dat ben ik) om op een bord met schoolkrijt te schrijven. Sommige mensen doen dat voor hun plezier op een krijtwand thuis en sommige mensen doen het dagelijks op hun werk in bijvoorbeeld een restaurant.

Leuk of fantastisch dus, maar het is niet altijd makkelijk.

Met krijtstift kun je makkelijk strakke lijnen zetten, maar met schoolkrijt is dat een stuk lastiger. En het uitvegen van schoolkrijt zorgt weer voor grijze vlekken op het zwarte bord.

Met deze basistips wordt het schrijven met schoolkrijt een stuk eenvoudiger.

Lees verder

Schilderen met schoolbordverf

schilderen met schoolbordverf

Veel winkels en restaurants hebben een krijtmuur. Daarop zijn dan met krijtstift geschreven tekst en tekeningen geschreven, die op een bepaald moment verouderd zijn. Omdat de krijtstift in de verf is getrokken kun je het er niet zomaar met een doek afvegen.

Er zit dan niets anders op dan de krijtmuur opnieuw met schoolbordverf over te schilderen. Dat is gelukkig makkelijker dan je denkt.

Lees verder

Waarom je een workshop krijtbord schrijven wil boeken

workshop krijtbord schrijven

Wie regelmatig krijtborden moet schrijven voor het restaurant of de winkel kent het misschien wel: het krijtbord ziet er lang niet zo mooi uit dan als je het in je hoofd had.

De regels zijn niet recht, maar lopen krom. Van een afstand is het krijtbord niet goed leesbaar. Na een aantal pogingen geef je het op en laat je het maar zo.

Jammer, want een mooi, net krijtbord zal in positieve zin de aandacht trekken.

Een workshop krijtbord schrijven is de oplossing voor je probleem. Ik zet de voordelen hieronder op een rij.

Lees verder

Bruiloft Stationery zonder pinterest

wedding stationery

Stationery is een Engelse term maar het hoort ook bij elk Nederlands huwelijk.

Hiermee bedoelen we alle styling op papier. Denk aan save-the-dates, enveloppen, uitnodigingen, routebeschrijvingen, naamkaartjes, brieven aan getuigen, huwelijksgeloften, bedankjes en alles wat er verder nog meer geschreven (of gedrukt) wordt.

Veel aanstaande bruidsparen beginnen de zoektochtvoor hun bruiloft styling op Pinterest en eindigen er ook zonder een stap verder te zijn gekomen. Dat komt omdat op pinterest de keuze overweldigend is.

Er is gewoon te veel om uit te kiezen. Je eigen board krijgt steeds meer foto's. Maar er zit geen richting in en er ontstaat geen plan.

Lees verder

Zeven tips voor een perfecte adressering

gekalligrafeerde enveloppen

De meeste correspondentie gaat tegenwoordig per email of whatsapp.

Maar voor een bruiloft wil je misschien toch liever gebruik maken van een zorgvuldige uitgezochte kaart met enveloppe, samen ouderwets verstuurd per post.
Besteed vooral ook aandacht aan de enveloppen die je moet schrijven.

Het netjes schrijven van een enveloppe gaat niet iedereen even makkelijk af. Oefen eerst met het schrijven van een adres op een los vel papier, om te zien hoeveel ruimte je nodig hebt. Schrijf daarna pas de enveloppe.

Als je zelf geen mooi handschrift hebt, kun je iemand vragen om voor jullie de enveloppen te schrijven.

 

Lees verder

Kalligrafie op tafel

gekalligrafeerde naamkaartjes

Ben je op zoek naar een heel persoonlijke tafelstyling voor je bruiloft?
Gekalligrafeerde naamkaartjes staan prachtig op een mooi gedekte tafel. Ik kalligrafeer naamkaartjes voor je gasten op handgeschept papier.

Steek een takje rozemarijn door het kaartje voor een heerlijke geur. Leuk voor de gasten om mee naar huis te nemen.

Naamkaartjes kunnen ook handig zijn als je stoelen bij de ceremonie wilt reserveren voor je gasten. Zo weet je zeker dat iedereen een goede plek krijgt.

Lees verder

Workshop handlettering

workshop handlettering op krijtbord

Ga je een vrijgezellenfeest organiseren? Best lastig he? Iedereen moet het tenslotte naar zijn zin hebben.

Een gezellige manier op de vrijgezellendag te organiseren is met een workshop handlettering op krijtbord. Elke deelnemer maakt zijn eigen krijtbord met een krijtstift.

Deze workshop is voor alle leeftijden. Je hoeft er ook niet per se heel creatief voor te zijn. Ik help iedereen door alle stappen heen.

Lees verder

«      1   |   2