Krijtbordenservice

Vrolijke feestdagen

krijtbord vrolijke feestdagen

Ik wens alle volgers van Krijtbordenservice natuurlijk Vrolijke Feestdagen toe.

Winterglow Wedding Styled Shoot

bruidspaar styled shoot

Op 9 december mocht ik meedoen aan een styled wedding shoot, iets wat al langere tijd op mijn verlanglijstje stond. Ik krijg weer de kans om mooie feestelijke krijtborden te maken, maar vooral ook om mijn kalligrafie op de kaart te zetten. De hele morgen regende het hard, terwijl de Winterglow Wedding buiten plaats zou vinden. Gelukkig werd het 's middags droog en kwam af en toe het zonnetje zelfs tevoorschijn.

Er was een prachtige tafelstyling gemaakt met de kleuren donkerrood, roestbruin en goud. Met deze kleuren heb ik een wedding stationery samengesteld. Je vindt ze terug op de prachtige foto's hieronder.

Ik heb nu een prachtige set foto's voor mijn portfolio, maar ook de samenwerking was heel fijn en ik heb leuke nieuwe creatieve mensen leren kennnen.

Credits:

fotografie: Jennifer Grosman Fotografie

make up en haar: Beautyfullyou Bruidsvisagie en Hairstyling

locatie, vintage items & styling: Old Time Favourites

bloemen en styling: Schikken&zo

vacht: Unima Oeding GmbH

bruidspaar: Joyce en Marijn Lampio

Lees verder

Winterglow Winterswijk

WinterglowWinterswijk 2018

In samenwerking met een aantal geweldige partners zullen wij met een styled shoot een heuse Winter Glow Wedding neer gaan zetten waar je live bij kunt zijn. Dus kom gezellig langs en waan jezelf op een prachtige winterse bruiloft. 

Voor toekomstige bruidsparen is dit erg leuk om inspiratie op te komen doen en een indruk te krijgen van de mogelijkheden en diensten die wij kunnen bieden.
Tag het toekomstige bruidspaar die dit niet wil missen!

Ons team voor deze shoot:
Jennifer Grosman Fotografie
Beautyfullyou Bruidsvisagie en Hairstyling
Schikken &zo
Old Time Favourites

Ik zal er ook bij zijn met krijtborden voor het terrein en kalligrafie voor de styled shoot. Hopelijk zie ik je dan!

Lees verder

Wedding Event Achterhoek 2018

stoepbord welkom

Over een week op 29 oktober vindt het Wedding Event Achterhoek weer plaats. Is laat dit jaar mijn kalligrafie zien in plaats van krijtborden. Maar voor de prachtig  ingerichte trouwzaal maakte ik een krijtbord met bloemen.

Als welkom bij de ingang van het event maakte ik dit stoepbord.

Lees verder

handlettering

potloodtekening met handettering

Zo af en toe  is het toch fijn om de krijtstift en de kroontjespen links te laten liggen en de eerste schets met potlood gewoon verder uit te werken.

Walnoteninkt zelf maken

zelfgemaakte walnoteninkt voor kalligrafie

Kalligraferen is heerlijk. Om beter te worden moet je flink oefenen en dat is heel rustgevend, heel mindful. Het is ook heel handig om veel uit te proberen met verschillende inkten en nibs (de schrijfpuntjes van de pen). De materialen bepalen heel veel van de uitstraling van een bepaald kalligrafiewerkstuk. Ik mag graag een beetje experimenteren en met een walnotenboom in de tuin is het natuurlijk leuk om zelf een walnoteninkt te maken. Dat maak je van de schillen van de walnoten die je nu nog kunt vinden. De inkt is het beste vergelijkbaar met bruine waterverf, dus je kunt een penseel gebruik maar een een kalligrafeerpen gaat ook goed. Gebruik dan wel de arabische gom.

Dit recept van Landleven vond ik op internet en heb ik gevolgd.

DIT HEB JE NODIG:
walnoten, met rottende bolsters
water
oude roestvrijstalen pan (ca. 5 liter)
oude keukenlepel
afsluitbare glazen (jam)potjes
oude panty of kaas- of theedoek
wegwerphandschoenen
scherp mes
azijn en zeezout
arabische gom


ZO GA JE TE WERK:
Verzamel een flink aantal walnoten met rottende bolsters. Verwijder de bolsters met een scherp mes van de noten. Vul een oude roestvrijstalen (soep)pan van ongeveer vijf liter voor een derde met de bolsters en eventueel een paar noten. Voeg water toe, totdat de massa net onder staat. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur daarna terug tot het water net aan de kook blijft. Laat het mengsel één tot twee uur op een laag pitje inkoken tot een gelijkmatig mengsel, terwijl je zo nu en dan roert met een oude lepel. Test desgewenst tijdens het inkoken of de inkt de gewenste concentratie en kleur heeft door een oude kwast in het mengsel te dopen en daarmee een proefpapiertje in te smeren.Voeg een half uur voor het einde van de kooktijd een flinke lepel azijn en een flinke lepel zeezout toe als conserveermiddel. Laat het brouwsel vervolgens afkoelen, haal de noten eruit en zeef het. Giet de inkt over in een schone glazen pot. Kook de potjes uit in kokend water met soda en spoel goed na met kokend water voor je ze gebruikt.

TIPS:
Gebruik alleen oude afgedankte spullen om walnootinkt mee te maken, want de inkt maakt vlekken die moeilijk te verwijderen zijn.
Draag te allen tijde handschoenen tijdens het maken van de inkt! De kleurstof blijft lang zichtbaar op je vingers en kleding.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt. Er zitten agressieve, bijtende stoffen in walnootschillen en dus ook in de inkt.
Voeg een beetje Arabische gom toe in een potje inkt; de inkt hecht zich bij gebruik dan beter aan het papier. Arabische gom is een bindbmiddel, verkrijgbaar bij de apotheek, in gespecialiseerde hobbywinkels (schildersbenodigdheden) en via websites voor bakproducten.
Behalve azijn en zeezout zijn ook mintolie, ammoniak en gedenaturiseerde alcohol te gebruiken als conserveermiddel.

Photobooth voor een bruiloft

handlettering voor bruiloft photobooth

Wat een leuke opdracht was dit. Het bruidspaar wou niet handjes schudden maar lekker op de dansvloer dansen met de gasten. Dat blijkt uit deze leuke kaartjes en doos.

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [10]