Krijtbordenservice

Vier verrassende tips voor het schrijven met schoolkrijt

foto 1.JPG

Het is leuk (ik vind fantastisch, maar dat ben ik) om op een bord met schoolkrijt te schrijven. Sommige mensen doen dat voor hun plezier op een krijtwand thuis en sommige mensen doen het dagelijk op hun werk in bijvoorbeeld een restaurant.

Leuk of fantastisch dus, maar is niet altijd makkelijk.

Met krijtstift kun je makkelijk strakke lijnen zetten, maar met schoolkrijt is dat een stuk lastiger. En het uitvegen van schoolkrijt zorgt weer voor grijze vlekken op het zwarte bord.

Met deze basistips wordt het schrijven met schoolkrijt een stuk eenvoudiger.

Lees verder

Schilderen met schoolbordverf

schilderen met schoolbordverf

Veel winkels en restaurants hebben een krijtmuur. Daarop zijn dan met krijtstift tekst en tekeningen geschreven, die op een bepaald moment verouderd zijn. Omdat de krijtstift in de verf is getrokken kun je het er niet zomaar met een doek afvegen.

Er zit dan niets anders op dan de krijtmuur opnieuw met schoolbordverf over te schilderen. Dat is gelukkig makkelijker dan je denkt.

Lees verder

6 Ingrediƫnten voor storytelling' (gastblog van Bianca Roemaat)

Uithangbord van een Italiaans restaurant.JPG

Verhalen vertellen oftewel storytelling. Het is een van mijn specialiteiten als tekstschrijver.
Vaak betrap ik (horeca) ondernemers erop dat ze op hun website, in hun bedrijf of op hun krijtbord vergeten te vertellen wat hun bedrijf uniek maakt. Dat is zonde! Daarom serveer ik in deze blog 6 ingrediënten voor storytelling.

 

Lees verder

Alles over krijtstiften

krijtstiften

Welke krijtstiften kun je het beste gebruiken en hoe ga je ermee om zodat je er lang plezier van hebt? Hier volgt alles wat je wilt weten over krijtstiften.

Lees verder

Krijtborden bewaren en beschermen

krijtbord beschermen tegen regen

Heb je een mooi krijtbord gemaakt met krijtstift of schoolkrijt waar je heel blij mee bent? Dan wil je het natuurlijk graag bewaren.

Of het krijtbord nou gemaakt is met schoolkrijt of krijtstift op een horecabord, het is niet bestand tegen water, zonneschijn of veegvingers.

Hoe los je dat op?

Lees verder

Huishoudelijke mededeling!

krijtbord met verzoek om stilte

Met krijtborden kun je reclame maken voor je mooie producten. Maar je kunt ze ook gebruiken voor huishoudelijke mededelingen.

Maar mededelingen zoals huisregels of verzoeken zijn misschien niet per se populair.  Zo verzacht je de mededeling.

Toch kun je ze op een krijtbord heel aantrekkelijk weergeven. Dat maakt de boodschap vriendelijker en de kans dat aan het verzoek wordt voldaan groter.

Lees verder

5 tips voor het menu op het krijtbord

Krijtbord Wijnen

Op het online magazine de baristaclub.nl vond ik inspiratie voor deze 5 tips. Met deze tips deel je het menukrijtbord zo slim mogelijk in, zodat je er meer van verkoopt. 

Met deze 5 tips kun je direct aan de slag:

Lees verder

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [7]