Krijtbordenservice

Supersnelle Salsa

krijtbord recept salsa

Voor mij een leuke manier om kalligrafie en illustraties te combineren zijn recepten op krijtbord. Ik denk dat er nog wel meer gaan volgen.

Geplaatst: 23-04-2018 09:33:19

Tennisvereniging Shot Zeist

krijtbord sportvereniging sportkantine

Krijtopdrachten voor kantines van sportverenigingen geven altijd een mooie kans om de sport op het krijtbord te laten terugkomen. Deze is voor Tennisvereniging Shot in Zeist.

Geplaatst: 12-04-2018 12:17:18

Workshops vernieuwd

workshop krijtbord schrijven cursus handlettering

Omdat ik merkte dat er steeds meer vraag kwam vanuit winkels en horeca naar een meer uitgebreide workshop krijtbord schrijven heb ik een extra uitgebreide workshop ontwikkeld. In de extra tijd die je dan krijgt kun je ook leren illustreren op krijtbord, extra lettertypes leren, werken met kleuren, logo's leren tekenen of andere skills waar jouw bedrijf behoefte aan heeft.

De workshop kan in twe dagdelen op een dag gepland worden of in twee keer met een paar weken ertussen.

Lees verder

Geplaatst: 21-03-2018 11:12:10

Kalligrafie

moderne kalligrafie krijtbordenservice

Ik heb pas geleden een cursus moderne kalligrafie gedaan. Dat stond al heel lag op mijn verlanglijstje dus nu moest het er een keer van komen.

Modern in moderne kalligrafie wil zeggen dat er geen goede of foute letters zijn en dat er verschillende stijlen (handschriften) mogelijk zijn. Je kunt dus variëren. Je ziet ook veel brushlettering op pinterest en andere social media. Dat is ook een vorm van moderne kalligrafie, maar dan met een penseel of een brushstift.

Moderne kalligrafie is anders dan het traditionele copperplate, dat is een klassieke handschrift met strakke regelmatige letters en veel krullen. Elke letter moet er hetzelfde uitzien. Die kunnen ook in een handschrift van moderne kalligrafie, maar dat hoeft niet. Ik ben nu bezig met een krullerige stijl, die wil ik eerst goed kunnen voordat ik aan een andere stijl begin.

Bij beide soorten kalligrafie wordt er met een puntpen geschreven die steeds in de inkt gedoopt wordt. Ik hou erg van handgeschreven zowel op het krijtbord als op papier. Momenteel ben ik dus heel veel aan het kalligraferen. Het is zo elegant en chique, heel anders dan stoere grote krijtborden. 

Geplaatst: 02-03-2018 15:19:59

Big Sister

krijtbord aankondiging zwangerschap big sister geboorte

Voor een klein meisje dat in september promotie gaat maken als grote zus maakte ik dit krijtbord. Té schattig toch?

Geplaatst: 18-02-2018 12:40:21

Bier en snacks

krijtbord bier en snacks.JPG

Een lekker krijtbord met bier en snacks. Het was niet moeilijk vrijwilligers te vinden die met hun handen model wilden staan.

Geplaatst: 28-01-2018 19:04:01

1   |   2   |   3   |   4   |   5      »      [9]