Krijtbordenservice
 
krijtborden.JPG

Krijtborden bewaren en beschermen

Heb je een mooi krijtbord gemaakt met krijtstift of schoolkrijt waar je heel blij mee bent? Dan wil je het natuurlijk graag bewaren.

Of het krijtbord nou gemaakt is voor binnen of voor buiten, een horecabord beschreven met krijtstift, is soms niet bestand tegen water, zonneschijn of veegvingers.

Hoe los je dat op?

 
krijtborden beschermen tegen regen

Fixeerspray

De kleuren van een krijtbord kunnen vervagen door het UV-licht van zonneschijn of door vegende vingers van gasten die willen zien of de tekening echt is.

Als het krijtbord buiten staat kan regen je krijtbordkunst wegspoelen.

 
ghiant varnish h2o.jpg

Als je een krijtbordtekening langer wil bewaren en beschermen kun je het fixeren met een fixeerspray.

Kies een matte spray. De spray is zo fijn dat je er niets van kunt zien op het krijtbord, maar zal niet uitlopen bij vocht en regen, niet verbleken bij zonneschijn en is bestand tegen veegvingers.

Breng meerdere dunne lagen aan in ronde bewegingen. Dan behaal je het beste resultaat. Hou minimaal 25 cm afstand, dan zie je niets van de spray op het krijtbord.

Gebruik GEEN haarspray want dat is bedoeld om glans te geven aan het haar en zal ook glanzende vlekken geven op het matte krijtbord.

 Terug
Geplaatst: 09-02-2021 19:23:59

Reacties

Goedemorgen, ik heb een vraag over de fixeerspray. Deze is dus niet om borden tijdelijk tegen regen te beschermen? Wij hebben een krijtbord wat we regelmatig willen herschrijven. Hoe kunnen we het krijt dan het beste beschermen tegen regen? We hebben (nog) geen regenvaste stiften....

Maartje25-11-2021 10:36

Dag, ik zou ook graag krijtborden willen beschermen tegen de regen. Ik gebruik krijtstiften maar na verloop van tijd lopen ze toch uit en kan ik opnieuw beginnen. Bedankt voor jullie reactie!
Groeten, Marion

Marion21-05-2021 22:46

Graag zou ik een goede spray willen om over mijn krijtborden/stoepborden te sprayen die buiten ook in de regen kunnen staan. Hoor graag wat het advies is.

Frank11-05-2021 20:41

Beste Diane, Hier ook onze mail. ik heb je een watsapp gestuurd. vr gr Margreet de Haan

Margreet de Haan14-03-2021 07:56

Goedenavond, graag wil ik mijn stoepborden ook in de regen buiten laten staan. Nu lees ik op uw site dat er daarvoor een middel bestaat (Matte fixeerspray).
Verkoopt u dat? En als dat zo is zou u mij dat dan op willen sturen?

Met vriendelijke groet,

P. Schröder
ijssalon Buongiorno
Bakkerstraat 32
6811eh Arnhem

P. Schroder07-10-2020 20:32

Reactieformulier