Krijtbordenservice
 
krijtbord beschermen tegen regen

Krijtborden bewaren en beschermen

Heb je een mooi krijtbord gemaakt met krijtstift of schoolkrijt waar je heel blij mee bent? Dan wil je het natuurlijk graag bewaren.

Of het krijtbord nou gemaakt is met schoolkrijt of krijtstift op een horecabord, het is niet bestand tegen water, zonneschijn of veegvingers.

Hoe los je dat op?

 
krijtborden beschermen tegen regen

Fixeerspray

Als je een krijtbordtekening hebt gemaakt met schoolkrijt of krijtstiften wil je dit  voor langere tijd bewaren.

De kleuren van een krijtbord kunnen vervagen door het UV-licht van zonneschijn of door vegende vingers van gasten die willen zien of de tekening echt is.

Als het krijtbord buiten staat kan regen je krijtbordkunst wegspoelen.

Als je een krijtbordtekening langer wil bewaren en beschermen kun je het fixeren met een fixeerspray. Je kunt een krijtbord fixeren met een fixeerspray die gebruikt wordt om schilderijen van acrylverf te fixeren.

Kies een matte spray. Twee dunne laagjes zijn beter dan één dikke laag. De spray is zo fijn dat je er niets van kunt zien op het krijtbord, maar zal niet uitlopen bij vocht en regen, niet verbleken bij zonneschijn en is bestand tegen veegvingers.

Breng meerdere dunne lagen aan in ronde bewegingen behaal je het beste resultaat. Hou minimaal 25 cm afstand, dan zie je niets van de spray op het krijtbord.

Matte fixeerspray koop je bij een onlinewinkel voor kunstenaarsbenodigdheden of bij bijvoorbeeld bol.com.

Gebruik GEEN haarspray want dat is bedoeld om glans te geven aan het haar en zal ook glanzende vlekken geven op het matte krijtbord.

Krijtborden die je bij mij bestelt zijn gemaakt met schoolbordverf. Ik teken daarop met krijtstiften (eigenlijk verfstiften, want ze hebben niets met krijt te maken).

De krijtstift trekt in de schoolbordverf en daarom is het krijtbord niet meer uit te vegen. Ze zijn bedoeld om voor langere tijd te bewaren.

Maar ik fixeer het achteraf ook nog altijd zodat ik zeker weet dat het langere tijd mooi blijft.

Krijtborden die je bij mij bestelt, kunnen binnen en buiten opgehangen worden. Ze zijn dus ook geschikt voor op het terras.

 

Was dit interesant, maar twijfel je nog over wat je op je krijtbord moet schrijven? Lees dan ook Wat schrijf ik op mijn krijtbord?

 Terug
Geplaatst: 23-07-2020 19:23:59

Reacties

Goedenavond, graag wil ik mijn stoepborden ook in de regen buiten laten staan. Nu lees ik op uw site dat er daarvoor een middel bestaat (Matte fixeerspray).
Verkoopt u dat? En als dat zo is zou u mij dat dan op willen sturen?

Met vriendelijke groet,

P. Schröder
ijssalon Buongiorno
Bakkerstraat 32
6811eh Arnhem

P. Schroder07-10-2020 20:32

Reactieformulier