Krijtbordenservice
 
krijtbord tips schoolkrijt

Vier verrassende tips voor het schrijven met schoolkrijt

Het is leuk (ik vind fantastisch, maar dat ben ik) om op een bord met schoolkrijt te schrijven. Sommige mensen doen dat voor hun plezier op een krijtwand thuis en sommige mensen doen het dagelijk op hun werk in bijvoorbeeld een restaurant. Dus leuk, maar het is niet altijd makkelijk. Met krijtstift kun je makkelijk strakke lijnen zetten, maar met schoolkrijt is dat een stuk lastiger. En het uitvegen van schoolkrijt zorgt weer voor grijze vlekken op het zwarte bord. Een mooie krijttekening maken of een nette tekst schrijven met schoolkrijt is een grote uitdaging.
Met de volgende vier basistips wordt het schrijven met schoolkrijt een stuk eenvoudiger.
Je kunt ze uitvoeren, voordat je begint met schrijven of tekenen.

Tip 1
Sommige mensen willen het krijtbord heel graag zwart houden (op het krijt na natuurlijk). Ik vind het juist heel rustiek staan als een krijtbord een beetje grijze krijtachtergrond heeft. Het is tenslotte een krijtbord en je mag best zien dat je kunstwerk echt handwerk is waar tijd en moeite aan is besteed. Het gaat er gelukkig niet uitzien als grafische plakletters, daarom is wolkig grijs juist mooi!
Mijn eerste tip is om het krijtbord - voordat je begint te schrijven of te tekenen - helemaal in te krijten met de lange kant van het krijtje. Vervolgens veeg je deze krassen weer uit met een vilten borstel of droge doek. Het krijtbord wordt dan nu wolkig grijs en stoer.
De voordelen hiervan zijn is dat je foutjes nu gerust met de vinger of borstel kunt wegvegen zonder dat er grijze vlekken verschijnen en dat je schaduwen met zwart kunt maken. Over dat laatste later meer.

 
punt slijpen aan krijtje

Tip 2 Slijp een punt aan je krijtje


Slijp een punt aan je krijtje. Het moeilijkste van schrijven met schoolkrijt is dat je niet fijn kunt werken en geen strakke lijnen kunt trekken omdat de punt van het krijtje zo grof en onvoorspelbaar is. Dit los je op door een puntje aan het krijtje te slijpen met een gewone puntenslijper. Je zult zien hoe makkelijker en fijntjes je kunt schrijven met een puntje aan het krijtje. Je moet wel regelmatig opnieuw slijpen. Krijt is gelukkig goedkoop.

 
Krijtje nat maken

Tip 3 Krijtje in glas water

Dip het geslepen krijtje eventjes in een glas water. Met een nat krijtje schrijf je makkelijker over het stugge krijtbord. Nat krijt laat meer krijt achter op het krijtbord. Als het natte krijt is opgedroogd, is het krijt veel feller van kleur.

 
schaduwen maken op krijtbord

Tip 4 Schaduwen maken

Werken op een met krijt witgewolkt krijtbord heeft nóg een voordeel. Met een wattenstokje kun je de indruk van schaduwen maken. Dip een wattenstokje in water en veeg langs één kant van de letter een randje weer zwart en schoon. Dip regelmatig opnieuw in het water om het wattenstokje weer schoon te spoelen of neem een nieuwe.

Meer weten? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke twee weken een nieuwe tip over krijtbord schrijven, speciaal voor de horeca.

 Terug
Geplaatst: 12-08-2019 09:23:58

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

NIEUWSBRIEF.png