Krijtbordenservice
 
schoonmakena.jpg

Hoe maak ik een krijtbord schoon?

Een vaak terugkerende klus in de horeca is het schoonmaken van het horeca krijtbord, vooral het stoepbord.

Maar hoe kun je dat het beste kunt doen?

Ik deel een paar tips:

 
krijtbord schoonmaken

Een krijtbord schoonmaken doe je zo

Een nieuw kunststof horecakrijtbord schoonmaken dat met alleen witte krijtstift is beschreven is meestal makkelijk schoon te maken. Je kunt met water en een doek het wit eraf poetsen. Het wordt echt schoon als je het nawrijft met een droge, schone theedoek.

Als een krijtbord toch niet goed schoon te krijgen is, komt dat misschien omdat het krijtbord jarenlang intensief gebruikt is en dat daardoor de oppervlakte een beetje poreus is geworden.

 
Blinky ontvetter

Kleuren op het stoepbord

Als een stoepbord met kleuren getekend is, dan kan het lastiger zijn om het schoon te krijgen.

Een krijtbord krijg je het beste schoon met een keukenontvetter. Probeer een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel zoalss Blinky ontvetter. Die zit in een handige sprayflacon en heeft navulzakjes. Daarmee kun je de sprayflacon steeds opnieuw vullen.
Spuit het hele oppervlakte in en laat het even intrekken. Maak het dan schoon met een natte doek.

Hardnekkige gedeeltes kun je schoonmaken met een vloeibaar schuurmiddel. Als het dan nog niet lukt, pak er dan een schuursponsje bij.

Ook nu is ook droogwrijven met een droge, schone doek belangrijk, om de laatste restjes weg te krijgen. Oude theedoeken zijn hier perfect voor, want de theedoek zal vies worden. Krijtstift is wel uitwasbaar uit textiel.

 
zwarte afdruk.JPG

Zwarte afdruk

Ik krijg vaak vragen over een zwarte afdruk van de tekst die na uitvegen achterblijft op het krijtbord. Als dit een zwarte afdruk is kun je die lekker negeren.

Als je er gewoon weer overheen schrijft, zie je die zwarte afdruk niet meer. Het nieuwe schrift zal ook weer een zwarte afdruk achterlaten waar je later weer overheen kunt schrijven.

Niet tevreden over je zelfgeschreven krijtborden?
Boek een workshop krijtbord schrijven met je collega's en leer
 alle tips & tricks om een mooi en net krijtbord te schrijven.

 Terug
Geplaatst: 19-09-2021 10:18:37

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier