Krijtbordenservice
 
Krijtbord Wijnen

5 tips voor het menukrijtbord

Op het online magazine de baristaclub.nl vond ik inspiratie voor deze 5 tips. Met deze tips deel je het menukrijtbord zo slim mogelijk in, zodat je er meer van verkoopt. 

Met deze 5 tips kun je direct aan de slag:

 

Geen eurotekens

1. Gebruik geen € (euroteken) op het krijtbord. Hiermee wordt onbedoeld steeds benadrukt dat de klant moet betalen, Eén euroteken valt nog niet zo op, maar zo'n lange rij eurotekens op het menukrijtbord is niet mooi. We weten allemaal dat je met euro's betaalt, dus echt noodzakelijk is het niet.

 

De eerste en de laatste

2. Als je een lijstje moet herinneren dan onthoud je makkelijkst het eerste en de laatste uit de rij. Deze worden ook vaker gekozen.

Een goede strategie kan daarom zijn om het gerecht wat voor jou de meeste marge oplevert, als eerste te plaatsen en het gerecht met de marge die daarop volgt als laatste in de rij.

 

Kleurig

3. Het drankje wat je het liefst wilt verkopen omdat het goed is voor je marge of omdat je het alleen in een seizoen verkrijgbaar is, maakt dat drankje bijzonder.

Zet het in een andere kleur op het krijtbord en het trekt geheid de aandacht.

 

Alles door elkaar

4. Plaats de drankjes qua prijs door elkaar, begin niet met de goedkoopste en werk naar de duurste toe.

Zet het door elkaar heen, want dan moet de gast gaan zoeken en die komt dan waarschijnlijk iets tegen waar die echt zin in heeft en dan is de prijs niet meer belangrijk.

Dit levert gemiddeld 10% meer omzet op.

 

Apart kader

5. Wil je een bepaald drankje of gerecht echt graag verkopen, geef het dan een aparte plek in een apart kader, buiten de andere rijen.

Dan zet je het helemaal in het zonnetje.

 Terug
Geplaatst: 28-08-2019 10:09:36

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier

Naamloos-1.jpg