Krijtbordenservice
 
wedding stationery

Bruiloft Stationery zonder pinterest

Stationery is een Engelse term maar het hoort ook bij elk Nederlands huwelijk.

Hiermee bedoelen we alle styling op papier. Denk aan save-the-dates, enveloppen, uitnodigingen, routebeschrijvingen, naamkaartjes, brieven aan getuigen, huwelijksgeloften, bedankjes en alles wat er verder nog meer geschreven (of gedrukt) wordt.

Veel aanstaande bruidsparen beginnen de zoektochtvoor hun bruiloft styling op Pinterest en eindigen er ook zonder een stap verder te zijn gekomen. Dat komt omdat op pinterest de keuze overweldigend is.

Er is gewoon te veel om uit te kiezen. Je eigen board krijgt steeds meer foto's. Maar er zit geen richting in en er ontstaat geen plan.

 
zwart b.jpg

Creatief proces

Als jij ook vastloopt op pinterest en je blijft maar pinnen en pinnen, zonder dat je een beslissing kunt nemen, lees dan verder.

Dit artikel geeft je een handleiding om een creatief proces op gang te brengen zonder pinterest. Dat is lastig als je ondertussen verslaafd bent geraakt aan pinterest, maar probeer het maar eens. Daarna mag je weer op pinterest. Beloofd!

Ruim op tijd beginnen is belangrijk. Je hebt niet alleen langer voorpret, ook kan je het creatieve proces de tijd geven.

 

bruiloft stationery

 
creatieve bruiloft stationery

Brainstorm op papier

Alle ideeën die zijn ontstaan opkomen kun je uitwerken op een groot papier.

Brainstormen is alles opschrijven wat je te binnen schiet. Fouten bestaan niet bij een brainstorm. Het is een ruwe verzameling ideeën, niet een mooie verzamelplaat.

Alle mooie of fijne dingen kunnen een inspiratiebron zijn: Je lievelingsbloemen, een mooie vakantie, de zee of een bos, fruit, een schilderij, kleuren, servies, een interieur, een soort papier.

Put uit je eigen verleden, smaak, stad, persoonlijkheid, hobbies, reizen , tuin etc.

Gebruik tijdschriften, vakantiefolders, papier, stiften of pennen om te schrijven. Het hoeft niet mooi te zijn, het is een brainstorm.

 
moodboard.JPG

Tijd en ruimte voor je creativiteit

Het hoeft ook niet in één dag af te zijn. Vul het aan als je weer een idee vindt. 

Als een papier vol is, pak er een tweede bij. Straks leg je ze gewoon naast elkaar voor een overall view.

Spreek met jezelf wel een datum af van wanneer het af moet zijn. Anders kom je niet verder.

 

 
creatieve bruiloft stationery

Pinterest is een no go

Voor de duidelijkheid: Pinterest is een no go in deze fase. Het is een enorme bron van inspiratie, maar dat ben je zelf ook. Geef jezelf de kans op het uit jezelf te ontdekken.

Op pinterest ga je van de ene foto naar de andere, je zoekt steeds naar nóg meer en nóg mooier. Voor je het weet zijn er uren voorbij en heb je alleen de plaatjes van anderen verzameld.

Ondertussen zit je vast in een algoritme waardoor je steeds dezelfde plaatjes tegenkomt.

 
creatieve bruiloft stationery

Kiezen

Als het goed is het je nu een papier vol kleuren en ideeën. Misschien is het ook niet zo vol en wist je snel wat je aanspreekt en wat je niet wilt. Alles is goed.

In elk geval kun je nu gaan kiezen en selecteren. Je kiest wat je het mooist vindt. De rest gaat weg (of bewaar je als idee voor een ander project).

Kies een een kleur en een stijl. Dit wordt jouw persoonlijke idee en je unieke basis voor je Wedding Stationery.

Nu mag je op pinterest gericht gaan zoeken naar technieken en vormen om jouw idee vorm te gaan geven. Bewaar alleen foto's die aansluiten bij jouw thema. Nu wordt jouw pinterestboard een fantastisch plan waarmee je vooruit kan.

Vergeet niet te genieten.

 Terug
Geplaatst: 08-02-2021 14:17:24

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier