Krijtbordenservice
 
kerstcadeaus met kalligrafie

Kerstcadeaus inpakken

De dagen worden korter, de temperaturen worden lager. Gelukkig komt de maand december er snel weer aan. Dat betekent feesten, lichtjes en cadeaus. Die cadeaus kun je laten inpakken in de winkel, maar zelf kun je er ook iets moois van maken. En dat hoeft niet duur te zijn.

 
kerstkalligrafie

Kringloopwinkel

Je hoeft geen inpakpapier te kopen. Ook plastic strikken en band zijn niet nodig.  Het inpakken kan mooier, goedkoper en plasticvrij. En dat met spullen van de kringloopwinkel en uit de natuur.

Ook als je de cadeaus alleen ter decoratie onder de boom gebruikt, is het leuk om er iets persoonlijks van te maken.

Koop bij de kringloop een muziekboek, scheur de pagina’s er uit en pak je cadeaus in bladmuziek. Een prachtcadeau voor een muziekliefhebber.

Denk ook eens aan land- of wegenkaarten als inpakpapier. Perfect voor de reisliefhebber.

Ook een leuk idee als je nog een oude rol behang hebt liggen: gebruik het behang als inpakpapier. Omdat dit behangpapier heel stug is, kun je dit best gebruiken voor een groot cadeau.

 

 

 

 
kalligrafie kerst

Versieren

Als je een cadeau hebt ingepakt met kringloopmateriaal, dan is een natuurlijke versiering het mooist. En zeker als het dan ook nog lekker naar kerst ruikt.

 
gedroogde sinaasappelschijfjes

Sinaasappels

Gedroogde plakjes sinaasappels krijg je door een sinaasappel (of ander citrusfruit) in dunne plakjes te snijden. Leg ze op een rooster in de oven. Verwarm de over een paar uur (minstens 2,5 uur) op 100 graden (elektrische oven). Daarna laat je ze nog even goed nadrogen aan de lucht, anders blijven ze een beetje plakken.

 
versieren met gedroogde sinaasappel

Kaneel

Kaneelstokjes ruiken niet alleen lekker, ze zijn ook mooi om een cadeau mee te versieren. Bind een touwtje om het hele pak en neem een paar kaneelstokjes mee in het touw. Sinaasappel en kaneel, die ruiken samen naar kerst!

 
rozemarijn

Rozemarijn

Een paar takjes rozemarijn ruiken ook heerlijk. Combineer met sinaasappel of kaneel, of gebruik alleen rozemarijn. Eenvoud is mooi.

 
gekalligrafeerd inpakpapier

Kalligrafie

Kun je kalligraferen of heb je een mooi handschrift dan kun je een papier volschrijven met mooie wensen, speciaal voor de ontvanger.

Schrijf schuin over het papier voor het mooiste resultaat. Persoonlijker inpakpapier bestaat niet. Decembercadeaus lenen zich ook mooi voor gekalligrafeerde naamkaartjes en wenskaartjes.

Vind je kalligraferen lastig? Laat mij jouw naamkaartjes, wenskaartjes of menukaartjes volgens jouw wensen kalligraferen. Ik stuur ze naar je toe.

Meer informatie aanvragen

 Terug
Geplaatst: 26-10-2021 10:32:39

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier