Krijtbordenservice
 
schilderen met schoolbordverf

Schilderen met schoolbordverf

Veel winkels en restaurants hebben een krijtmuur. Daarop zijn dan met krijtstift geschreven tekst en tekeningen geschreven, die op een bepaald moment verouderd zijn. Omdat de krijtstift in de verf is getrokken kun je het er niet zomaar met een doek afvegen.

Er zit dan niets anders op dan de krijtmuur opnieuw met schoolbordverf over te schilderen. Dat is gelukkig makkelijker dan je denkt.

 
krijtbordschoonmaken.jpg

Eerst de krijtmuur schoonmaken

De nieuwe verflaag dekt makkelijker als je de onderste laag witte of gekleurde verf zoveel mogelijk verwijdert. Gebruik hiervoor een vloeibaar schuurmiddel en een roze schuursponsje.

Gebruik eerst de zachte kant van het sponsje en als de oppervlakte het toelaat (dus geen krassen veroorzaakt) kun je ook de harde kant van het schuursponsje gebruiken. Helemaal schoon zal het niet worden, maar dat is niet erg. Over grijze letters is zwarte verf is een stuk dekkender. Laat het krijtbord wel goed drogen voordat je gaat verven.

 
schoongemaakt krijtbord

Schoolbordverf kiezen

Koop geen dure schoolbordverf. Goedkope verf is ook dekkend en voldoet dus goed.
Vooral bij grote wanden heb je een flinke hoeveelheid nodig en dan wordt het een prijzige krijtmuur.

Maar als je er opnieuw tekst met krijtstift op schrijft die weer een poos mag blijven zitten, dan is het niet nodig om dure schoolbordverf te gebruiken. Een hoge kwaliteit verf achter de tekening of tekst loont dan niet.

Schoolbordverf dekt goed, droogt snel en is reukloos. Dus prettig om mee te werken.
De verf hoeft niet per se zwart te zijn. Als andere donkere kleuren beter passen in het interieur, kies dan een andere kleur dan zwart. Het is wel mooi als het een matte kleur is.

Als het de bedoeling is dat je met schoolkrijtjes gaat schrijven, loont het wel om een goede kwaliteit schoolbordverf te kopen. Je moet dan ook meerdere dunne lagen aanbrengen. Laat je daarvoor informeren in de verfwinkel. Volg de aanwijzingen op het verfblik.

 

 
schilderen met schoolbordverf

Schilderen met schoolbordverf

Gebruik een verfroller, verdeel de verf zo regelmatig mogelijk met lange halen. Op de laatste laag zet je geen druk, en rol je heel losjes over het oppervlak. Het krijtbord wordt zo gladder.
Als het na het drogen egaal zwart is, maar nog steeds niet geheel streeploos, laat het lekker zo. Na tekst of tekening zie je de strepen echt niet meer.

Was dit een interessant blog? Lees dan ook: Krijtborden bewaren en beschermen voor als je krijtbord getekend en klaar is.

 Terug
Geplaatst: 09-02-2021 11:35:33

Reacties

Zet je je tekening eerst met potlood op t bord of werk je anders ?

Reageer

Monique27-10-2019 14:47

Reactieformulier