Krijtbordenservice
 
krijtbord krijt.jpg

Twee soorten krijtbord

Ik krijg vaak vragen over welk soort krijtbord een horecaondernemer het best kan aanschaffen. Ook vragen mensen of de krijtstift uitwisbaar is in geval het assortiment of de prijzen wijzigen.

Op deze vragen wil ik in dit blog antwoord geven.

 
kunststof krijtbord.jpg

Kunststof horecakrijtbord

De meeste krijtborden in de horeca zijn van kunststof. Ze hebben een glad oppervlak. Ook stoepborden zijn van kunststof, zodat ze weersbestendig zijn.

Bestel je krijtborden bij een online shop, dan zijn dat vrijwel altijd kunststof krijtborden.

Je kunt er goed met krijtstiften op schrijven en de krijtstift is in de meeste gevallen ook makkelijk weer te verwijderen met water en een keukenontvetter.

Sommige krijtborden kun je ook goed beschrijven met schoolkrijtjes, dat ligt aan de kwaliteit van het krijtbord.

Nadelen zijn dat de krijtstiften op zithoogte makkelijk per ongeluk of expres uitgeveegd kunnen worden door gasten.

 
krijtbord met krijtjes

Krijtborden van schoolbordverf

Krijtborden van schoolbordverf zijn matter qua oppervlakte. Ook muren die met krijtbordverf zijn geschilderd hebben deze matte uitstraling.

Op deze krijtborden kun je alleen met schoolkrijtjes schrijven. Dat geeft een mooie vintage uitstraling. De krijtjes kun je weer wegvegen met een wisser of een natte doek.

Het is wel handig  om goed om te gaan met het schrijven en tekenen op een krijtbord van schoolbordverf. Lees daarover mijn blog: Vier verrassende tips voor het schrijven met schoolkrijt.

Schrijf NIET met krijtstiften op oppervlakken met schoolbordverf. Een krijtstift heeft namelijk niets met krijt te maken, maar is gewoon acrylverf.

De krijtstift trekt in de verf en gaat er niet meer af. Is het toch gebeurd, dan moet je het overschilderen als je er iets anders op wilt.

Als je een krijtbord bij mij bestelt, krijg je een krijtbord van schoolbordverf, getekend met krijtstiften. Die zijn dus onuitwisbaar, met andere woorden: het gaat er nooit meer af.

Ik kan wel de prijzen met krijtjes schrijven, zodat je die later weer kunt wijzigen.

Bestel een krijtbord.

 Terug
Geplaatst: 26-10-2021 10:55:35

Reacties

goedemorgen.. ik gebruik n krijtstift..n uitwisbare marker van edding750. Het bord gaat naar buiten ..in de regen huilt de tekst zeg maar..is er n manier om de tekst te fixeren? Want de klant heeft liever niet dat ik n paintmarker gebruik,die is permanent.. (of is er n manier om diƩ verf te verwijderen?)
Kan ik de krijtstift fixeren met bv haarlak? of gaat t (kunststof) bord dan 'kapot'
met vriendelijke groet Else

Reageer

Else Kruls20-04-2023 12:01

Reactieformulier